Számomra miért a vinyl padló a nyerő?

Manapság már elég sokat olvashatunk arról, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a különböző burkolattípusoknak, legyen az svéd- vagy szalagparketta, illetve laminált- vagy vinyl padló. Fontos ráadásul hangsúlyozni, hogy a preferenciák és ízlések javarészt szubjektívek. Ezért most nem az objektív tényezők elemzésével szeretnénk foglalkozni, hanem inkább hoztunk pár friss élménybeszámolót azoktól a vásárlóktól, akik a vinyl padlót választották.

„Korábban nem is tudtam a vinyl padló létezéséről, csak azután, amikor egy hosszú távú albérlet-szerződés keretében egy impozáns nagypolgári lakásba kerültem. Nagyon megszerettem ezt a klasszikus stílusú otthont, így elhatároztam, hogy néhány felújítást és esztétikai beavatkozást hajtok rajta végre. Sajnos a főbérlő nem igazán rugalmas, eléggé megkötötte a kezemet, főleg a padlócsere hallatán. A faparketták alternatíváit vizsgálva találtam rá a vinyl padlóra. Megnyerő volt számomra az a rugalmas előny, hogy a meglévő burkolatra is rá lehetett egyszerűen helyezni. Egy nagyon élethű tölgy mintázatot választottam, ami tökéletesen beilleszkedett az enteriőrbe és a főbérlőnek is nagyon tetszett.” (Zsófia, Budapest)

„Nagycsaládosként éltünk már mindenféle burkolattal ellátott lakásban. Rendszerint a parketta és a laminált padló sem bírta nálunk a gyűrődést, jóllehet nálunk tényleg nagyon mozgalmas az élet és sokan vagyunk. Vinyl padlóval viszont még nem volt dolgunk. Emiatt a saját ingatlanunkba költözve valami olyan megoldást kerestünk, amely a legkülönfélébb terheléseknek is ellenáll. Egy szimpatikus szakember javaslatára végül vinyl padló került az új otthonunkba, ami az első naptól kezdve jól vizsgázott: a kilöttyenő folyadék, a zörgő szék, a babakocsi kerék, de még kisebb tűzeset sem okozott gondot.” (István, Szeged)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük