Szükségünk van vámszakértőre?

A vám az országok által kivetett pénzügyi kötelezettség olyan termékekre, árukra, amelyek átlépik a határukat. Ezek célja az adott ország bevételeinek gyarapítása, illetve az állam gazdaságának szabályozása. Ezen adóval első sorban a hazai gyártású termékeket és termelőket védik.

Különböző termékeknél különböző mértékű vámok, adók vannak meghatározva. Ezeket főleg az összetevők alapján állapítják meg, előfordulhat, hogy 2 azonos összetevőkből álló termékre más mértékű adómérték van beállítva.

Helytelen mértékű adó esetén vagy a törvény ellen vét a vállalkozás, vagy saját maga ellen. Ha alacsonyabb mértékű adót fizet meg a vállalkozás, mint kellene, akkor a hatóság adóbüntetést fog kiszabni a meg nem fizetett adóösszeg felett.

Míg magasabb adó megfizetése esetén a versenytársak kerülnek előtérbe a saját vállalkozásunkkal szemben, mivel feleslegesen mértékű összeget fizettettünk ki a vásárlóinkkal, mivel máshol olcsóbban kapják meg ugyanazt.

Mindezek miatt nagyon fontos a megfelelő mértékű adómérték meghatározása.

Ha kétségei merülnek fel a megfelelő adó meghatározásában, akkor keresse fel a vamtanacs.hu weboldalt, ahol igazságügyi vámszakértő fogja segíteni a munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük